dat was 2021!

Onze 2021 review…

Vorig jaar noemde ik een terugblik schrijven nog een traditie. Het is namelijk mijn gewoonte geworden om rond de jaarwisseling even terug te kijken op het afgelopen jaar. Nu lees ik net dat ‘tradities’ soms remmend kunnen werken op vooruitgang!? Hmmm, daar voel ik mij natuurlijk niet in thuis… 

Gelukkig schrijft Wikipedia ook: “hoewel tradities statisch kunnen lijken, veranderen en vernieuwen deze voortdurend”. Dat is iets waar wij ons, als Woonvreugde makelaars, zeker wel mee kunnen spiegelen! 

In alle opzichten was 2021 een bijzonder jaar. Net als het voorafgaande jaar had de COVID-19 toch nog steeds greep op ’21… Het klinkt niet fijn dat doortellen, want ik hoop toch echt dat ’22 voor iedereen een gezond en vooral normaal jaar mag worden. In de woningmarkt gaven alle beperkingen en richtlijnen soms wel de nodige dosis creativiteit en aanpassing van ons vak en van ons als makelaars zelf… Tezamen met de veranderende woningmarkt vernieuwen wij bij Woonvreugde Makelaars lekker mee! 

Door corona werd midden in de stad wonen ook wel omgezet naar lekker buitenaf. Een makkelijk balkon is heel vaak een wenselijk tuintje geworden en de logeerkamer is bij velen een blijvende thuiswerkkamer! Ook zien we dat die anderhalve meter maatschappij in het wonen wat meer ruimte vraagt. Gewoon omdat je (t)huis toch die veilige basis is, waar het gezellig moet zijn en waar het net weer even wat leuker mocht worden met een nieuwe vloer, een andere badkamer of juist die uitgebreide keuken.

Dus in ons leuke vak van makelaar en register-taxateur is het aan de ene kant taxeren van woningen voor verbouwing indien huidige de woonruimte het toe laat, of juist met een dakkapel of uitbouw opgelost kan worden en aan de makelaarskant van ons vak het ontzorgen bij verhuizen als de wensenlijst groter blijkt te zijn dan de huidige woning toelaat! Kortom een leuk, druk en bewogen jaar ‘21. 

Groter geworden wat betreft ons enthousiaste team. Meer klanten blij mogen maken met een geweldige koop- en/of verkoop en ook nog vele mooie adviezen mogen geven. Dat belooft wat voor ’22!

Blijven aanpassen, veranderen en vernieuwen!

Grappig genoeg bedenkt ik mij net ook, door al die cijfertjes die ik zojuist opsom… dat wij dit jaar ons 19 jarig jubileum hebben! En buiten het persoonlijke gaan we natuurlijk ook graag voor een zakelijk gezond 20e, 21e en 22e jaar.

Iedereen bedankt voor het afgelopen jaar! En in het bijzonder wil ik Gri-ja, Daphne en Lisa bedanken als TEAM WOONVREUGDE MAKELAARS, want zonder hun had het ’21 niet gelukt.

Jan Vreugdenhil

Gecertificeerd Makelaar en Register-Taxateur