Woonvreugde 20 jaar!

Januari 2023

De afgelopen jaren heb ik elke keer rond de jaarwisseling mijn herinneringen opgeschreven over het afgelopen jaar, terugkijkend op hoe het was maar ook alvast denkend over hoe we het aankomende jaar zouden willen wensen… 
Dit jaar doe ik het eens groter, 20 jaar terug! Want op 14 januari 2003 begon ik eigenwijs als zelfstandig makelaar! Toen nog onder een franchise formule maar al snel onder eigen naam en label #woonvreugde. Wauw wat een opeenvolging van ervaringen! Als ras opportunist zie je dat op dat moment niet, maar terugkijkend toch een geweldige loopbaan.
Van niets uit starten, geen kantoor overnemen maar beginnen op nul. De eerste opdrachten kwamen vooral uit gunning van bekenden, man wat was ik gebrand op een goed resultaat! Al snel meer opdrachten door de mond tot mondreclame, in een dorp en de dorpen om ons heen is er maar één remedie, en dat is keurig werk leveren. Gaaf dat de drive nog steeds zo is, van 0 naar vele mooie resultaten, mooie schouderklopjes als kopers ook weer verkopers worden. Als je ook de aankoop mag verzorgen voor je verkopers en nog veel meer woonplezier zoals taxaties en adviezen!
Van alleen werken onder de franchise formule naar personele ondersteuning, verhuizen van Naaldwijk naar ’s-Gravenzande, toen met Woonvreugde naar Hoek van Holland en getver wat vond ik dat moeilijk om te moeten toegeven, door de kredietcrisis ook weer naar alleen werken… Na een poosje alle zeilen bij te hebben gezet toch weer vooruit mogen kijken. Toen kwam Gri-ja Koenen ineens binnen lopen, of ik nog iemand wist die nog een administratieve steun en toeverlaat op kantoor nodig had? Nou dat wist ik wel, ikzelf met Woonvreugde!. De uitbreiding ging daarna gestaag, Daphne de Kok als makelaar, twee jaar later Lisa Westdijk als #ARMT voor de nodige ondersteuning op kantoor en steeds vaker een beetje buiten...
Naast jaren zelf gecertificeerd makelaar en taxateur te zijn heb ik het afgelopen jaar ook het ‘meester-taxateur’ certificaat mogen behalen. Zodat we aankomende taxateurs, zoals Daphne de Kok, bij kunnen staan in het praktijk gedeelte van traject naar zelfstandig register taxateur. Weer een nieuwe uitdaging en een mooie uitbreiding op ons vak, je bent immers nooit te oud om te leren.
Kortom, 20 jeugdige enthousiaste jaren ervaring geven voldoende houvast voor de volgende 20 volwassen jaren makelaardij als Team Woonvreugde.
Woonvreugde
Jan Vreugdenhil RT
Register Makelaar-Taxateur

Meester-taxateur

 Kan een afbeelding zijn van toetje en binnen